Färgelanda cup är sanktionerad av Dalslands FF och Svenska Fotbollförbundet och spelas enligt Svenska Fotbollsförbundets regler.

Speltider:
7-manna: 2 x 15 min
9- och 11-manna:  2 x 20 min

Bollstorlek:
7-manna: 4:an
F13/14: 4:an
F15/16, P13, P14, P15/16: 5:an

9-manna P13 spelas med 11-manna mål

Tävlingsform:

Allmänt 7-manna:

Cupen spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Samtliga spelare som finns med och är tillgängliga vid matchtillfället i åldersklassen ska få spela.

Vi förbehåller oss rätten att flytta matcher till konstgräs. Samtliga lag garanteras 5 matcher.

7-manna, P10, P11, F11

Spel i serieform utan slutspel eller att segrare utses. Det får inte ske en öppet redovisad nivåindelning i tävlingen. Sekretariatet/tävlingsledningen får däremot internt samla in resultat och göra en anpassning efter det inledande gruppspelet. Därför kommer söndagens matcher visas på hemsidan efter kl 19:00 på lördag. Detta för att skapa en bra miljö för barnen med jämna matcher.

7-manna, P12, F12

Grundspel i serieform samt A- och B-slutspel i F12 samt A-; B- och C-slutspel i P12.

9-manna och 11-manna

Grundspel i serieform samt A- och B-slutspel. Samtliga lag garanteras 4 matcher.

Vissa matcher kommer spelas på konstgräs men fler matcher kan flyttas vid ex dåligt väder eller förseningar. Konstgräsplanen är Högalid 3 (HÖ 3)

Regler:

Fritt antal avbytare får användas

Förening som deltar med flera lag i samma åldersklass får inte flytta spelare mellan dessa lag.

Avgörande för lagens placering är:
1) Antal poäng
2) Målskillnad
3) Gjorda mål
4) Inbördes möten
5) Lottning

Vid oavgjort i slutspelen gäller:
1) Förlängning 2 x 5 min
2) P12/F12: a) flest hörnor, b) därefter lottning som utförs av lagets ledare, c) I final delas segern mellan lagen.
2) 9- och 11-manna: Straffsparkar.

I övrigt enl. Sv. FFs regler.

Dispenser:
Det är tillåtet att använda 2 överåriga spelare per match förutsatt:
- att det endast är spelare födda året före aktuell åldersgrupp
- att spelarna inte deltagit i annat lag i cupen

Priser:

Diplom till alla deltagare i cupen. Diplomen hämtas i tävlingskansliet.

Föreningspris till A-, B- och C-finallagen. Gratis anmälan för ett lag kommande år för förening som vinner A-final. Medaljer till samtliga deltagare i A-semifinalerna. Medaljer till samtliga deltagare i P10, P11 och F11. Föreningspris till alla slutspelsgruppssegrare i P12 och F12.

Fair play pris kommer att utses till spelare, lagledare och föräldragrupper, se särskild sida i matchprogrammet.

Protest:
Eventuell protest skall lämnas skriftligen till tävlingskansliet i Valboskolan senast 30 min efter avslutad match. Protestavgiften är 350 SEK.